Cluj: Vioara lui George Enescu cântă pentru copiii cu insuficiență renală

Violonistul Gabriel Croitoru va susține duminică, alături de vioara Guarneri a lui George Enescu, un concert extraordinar pentru sprijinirea copiilor și tinerilor cu insuficiență renală cronică.

„Marele violonist Gabriel Croitoru cântă la Cluj cu celebra vioară Guarneri a lui George Enescu pentru a sprijini copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică. (…) În data de 1 Martie 2015, începând cu ora 18,30, în Sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca va avea loc un concert extraordinar susținut de marele violinist Gabriel Croitoru. Alături de unul dintre cei mai virtuoși artiști ai coardelor din lume, cei mai buni instrumentiști pe care i-a dat școala clujeană de muzică în ultimii 10 ani conduși de tânărul și talentatul dirijor Adelin Cătinean vor interpreta ‘Anotimpurile’ de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla. Acest regal muzical are ca scop strângerea de fonduri pentru 100 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie ‘Claudia Safta’, fundație de caritate care este și organizatorul evenimentului umanitar”, se arată într-o informare transmisă sâmbătă de Primăria Cluj-Napoca.

Violonistul Gabriel Croitoru speră ca sala să fie plină, pentru a fi de cât mai mare ajutorul pentru copiii bolnavi.

„Am fost onorat de invitația foarte talentatului dirijor clujean Adelin Cătinean de a concerta la Cluj pentru a susține alături de sute de clujeni, copiii cu suferințe cronice de rinichi a căror viață scurtă și plină de suferință depinde de un aparat. Sper din tot sufletul ca iubitorii de muzică cultă din Cluj, dar și oameni cu dare de mână să umple până la refuz superba sală Auditorium Maximum și să le oferim acestor tineri care își suportă cu atâta demnitate suferința o dovadă puternică de solidaritate și empatie”, a declarat, în comunicatul primăriei, Gabriel Croitoru.

La rândul său, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta, Emanuel Ungureanu, spune că acest eveniment cultural și caritabil se potrivește cu titlul de Capitală Europeană a Tineretului, pe care Cluj-Napoca îl deține în acest an.

„Mă bucur din suflet că doi artiști de excepție, maestrul Gabriel Croitoru, dar și excelentul dirijor clujean Adelin Cătinean alături de 22 de instrumentiști extraordinar de talentați și-au deschis inima și prin muzică de foarte bună calitate invită clujenii la începutul acestei primăveri să vină la un concert umanitar în beneficiul a peste 100 de copii cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal. (…) Fără doar și poate acest eveniment, cultural și umanitar deopotrivă, se încadrează perfect în ceea ce trebuie să fie ‘Clujul Capitală Culturală a Tineretului — 2015’, tineri artiști, cântă pentru copii și tineri suferinzi”, a menționat Emanuel Ungureanu.