Miniștrii de Externe din România și Georgia au semnat un program de colaborare multisectorială

Miniștrii de Externe român și georgian, Bogdan Aurescu și Tamar Beruchashvili, au semnat, vineri, la Palatul Victoria, în prezența premierilor celor două state,Victor Ponta și Irakli Garibashvili, un program de colaborare între România și Georgia în domeniile culturii, educației și științei, mass-media, tineret și sport.

La finalul semnării documentului, cei doi premieri au purtat o convorbire oficială în plenul celor delegații.

Premierul Victor Ponta a salutat vizita omologului său georgian la București și l-a felicitat pe acesta pentru vizita de succes pe care a efectuat-o la Bruxelles. Prim-ministrul român a reafirmat, în context, faptul că România rămâne un puternic suporter al aderării Georgiei la Uniunea Europeană și NATO.

Ponta a subliniat că țara noastră sprijină, în egală măsură, aderarea la structurile euro-atlantice a Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei.

Premierul georgian a afirmat, la rândul său, că îl bucură faptul că se află pentru prima oară în vizită oficială în România și a recunoscut faptul că țara noastră, prin autoritățile de la București, se dovedește a fi un mare suporter al aderării Georgiei la Uniunea Europeană și Alianța Nord Atlantică. Irakli Garibashvili a ținut să-i mulțumească omologului său român pentru contribuția personală adusă la sprijinirea Georgiei în demersurile sale europene și nord-atlantice.

La finalul convorbirilor oficiale, premierii român și georgian vor susține declarații comune de presă.

În cadrul vizitei pe care o efectuează la București, premierul georgian are programate, în cursul zilei de vineri, întrevederi cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea.