Poroșenko: Nemțov a fost ucis pentru că intenționa să dezvăluie legăturile Rusiei cu conflictul din Ucraina

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat sâmbătă că politicianul de opoziție a fost ucis pentru că intenționa să facă publice dovezi privind implicarea Rusiei în conflictul separatist din Ucraina, relatează AFP.

Poroșenko i-a adus un omagiu lui Nemțov, care a fost împușcat mortal vineri noapte, și a spus că criticul vehement al lui Vladimir Putin i-a mărturisit în urmă cu circa două săptămâni că are dovezi privind rolul jucat de Rusia în criza din Ucraina și că le va dezvălui.

„A spus că va dezvălui dovezi convingătoare ale implicării forțelor armate ruse în Ucraina. Cineva se temea foarte mult de asta… L-au ucis”, a declarat Poroșenko într-un comentariu televizat în timpul unei vizite în orașul Viniția.

Peste 5.600 de persoane au murit după ce separatiștii proruși din estul Ucrainei au început o insurecție în estul Ucrainei în aprilie anul trecut, după fuga fostului președinte Viktor Ianukovici și anexarea Crimeii de către Rusia.

Kievul și aliații săi occidentali susțin că rebelii sunt finanțați și înarmați de Rusia și sprijiniți de unități militare ruse. Moscova neagă că-i ajută pe separatiști și pretinde că trupele vorbitoare de limbă rusă puternic înarmate și fără însemne care operează în zonă nu sunt ale sale.