România plătește, în martie, 3,2 milioane euro către BM din împrumutul stand-by contractat în 2009

România plătește, în martie, 3,2 milioane euro către Banca Mondială (BM) din împrumutul stand-by contractat în 2009, suma reprezentând dobânzi și comisioane, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

De la începutul anului, țara noastră a rambursat peste 1,729 miliarde euro către Fondul Monetar Internațional /FMI/, Uniunea Europeană /UE/ și Banca Mondială.

Cea mai mare parte a sumei, respectiv peste 1,546 miliarde euro, a fost plătită pe data de 1 ianuarie către UE, din care 1,5 miliarde euro reprezentau rambursări rate de capital, iar 46,2 milioane lei dobânzi și comisioane.

În data de 1 februarie, statul român a plătit 18,3 milioane lei către Banca Mondială (dobânzi și comisioane), iar pe data de 5 ale aceleiași luni suma de 3 milioane de euro către FMI (dobânzi și comisioane). De asemenea, pe 23 februarie România a plătit 162 milioane de euro (rambursări rate de capital) către FMI, fiind ultima tranșă către instituție din acest an.

Totalul sumei pe care România trebuie să o ramburseze către cele trei instituții financiare se ridică la circa 1,860 miliarde euro, în 2015.