Martin Gore lansează în aprilie un disc solo cu muzică electronică instrumentală

Muzicianul Martin Gore, membru fondator al celebrei formații britanice Depeche Mode, va lansa, la 28 aprilie, un disc solo cu muzică instrumentală intitulat ‘MG’, informează luni portalul rollingstone.com.

‘Am vrut ca muzica să fie foarte electronică, foarte cinematografică, și să-i dau aproape un aer de SF’, a explicat interpretul într-o declarație publicată de casa lui de discuri.

‘Muzica este o necesitate pentru mine. Intru în studioul de înregistrări cel puțin de cinci ori pe săptămână, în fiecare săptămână, așa încât, imediat ce mi-am clarificat ideea și formatul, procesul de elaborare (a discului) a fost rapid și agreabil’, a mai spus Martin Gore.

El a compus și înregistrat cele 16 piese de pe noul album în studiul muzical din reședința sa din Santa Barbara (statul american California), după turneul cu Depeche Mode din 2013.

‘În calitate de compozitor, sunt foarte conștient de puterea cuvintelor, mai ales atunci când se îmbină corect cu acordurile muzicale. Totodată, sunt conștient de puterea muzicii și de emoțiile care se pot transmite prin intermediul atmosferei sonore și este tocmai ceea ce vreau să obțin prin acest proiect’, a mai afirmat cântărețul.

Martin Gore a vândut peste 100 de milioane de copii ale celor 13 albume de studio realizate cu Depeche Mode, conform datelor de la firma Sony Music. Ultimul disc al grupului ‘Delta machine’, a apărut pe piață în 2013.