BULETIN INFORMATIV

politisti localiAtenție la buzunare! Un alt “șuț” prins de polițiști

 

În  data de 5 martie a.c. polițiștii Biroului de Investigații Criminale au depistat pe S.I., de 17 ani, din Iași stabilind că acesta este prezumtivul autor al unui furt comis în după-amiaza zilei de 4 martie a.c., în zona pieței Chirilă din Iași – stație tramvai – când i-a sustras unei tinere, din buzunarul exterior al hainei, un telefon mobil în valoare de 1400 lei. Minorul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

 

Mandate penale executate

 

În data de 05.03.2015, polițiștii Secției 4 Poliție Iași au depistat pe C. Valentin, de 42 ani și G. Cătălin, de 42 de ani, ambii din Iași pe numele cărora instant de judecată emisese mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunilor de ”efectuare de operaţiuni prin utilizarea unui instrument de plată electronică contrafăcut”, ”producere, deţinere, distribuire de date informatice în scopul săvârşirii infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic”, ”spălare de bani”, ”deţinere (confecţionare) de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică”, ”aderare la un grup infracţional organizat” şi ”deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu”. C. Valentin a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani, iar G. Cătălin a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Au fost încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

 

Hoț de profesie, reținut de polițiști

 

În dimieața zilei de 5 martie a.c. polițiști ai Secției 8 Poliție Rurală Lețcani și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în baza unui mandat de percheziţie, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa lui P. PETRONEL, de 31 ani, din comuna Movileni, acesta fiind bănuit de comiterea mai multor furturi săvârșite pe raza comunei Movileni. Cercetările au stabilit că acesta este prezumtivul autor a 3 furturi comise în localitate, respectiv:

  • în perioada 04.02-06.02.2015, a pătruns în curtea și interiorul unei case din satul Movileni de unde a sustras bunuri în valoare de 300 de lei;
  • în perioada 08.02-28.02.2015 a pătruns în o a treia locuință din localitate de unde a sustras mai multe bunuri, printre care un aparat de sudură, veselă, scule şi unelte, în valoare de circa 500 lei;
  • în noaptea de 02/03.03.2015, a pătruns într-o anexă a unei locuinţe din aceeași localitate de unde a sustras un butoi de bere, din inox, de 50 litri plin cu vin roşu, în valoare de circa 500 lei.

Cu ocazia percheziției efectuate au fost identificate bunuri sustrase de la cele trei părţi vătămate în proporţie de 90 %, fiind predate proprietarilor de drept.

  1. PETRONEL a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi depus în arestul IPJ Iaşi urmând ca în data de 06.03.2015 să fie prezentat parchetului și instanţei de judecată cu propunere de arestare preventive.

 

A furat șpalieri de un teren, dar a fost prins de polițiști

 

În dimineața zilei de 05.03.2015, polițiștii din Belceşti au fost sesizaţi de B. Mihai, de 65 ani comuna Belceşti, judeţul Iaşi, despre faptul că în noaptea de 10/11.02.2015, autori necunoscuţi i-au sustras un număr de 12 şpalieri din beton din grădina proprietate situată în extravilanul comunei Belceşti. În cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat prezumtivul autor al faptei, respectiv pe A. Ovidiu, de 23 ani, din localitate. Bunurile sustrase, în valoare de 120 de lei, au fost recuperate și restituite părții vătămate. În cauză este întocmit dosar penal pentru furt calificat.

 

Accident rutier soldat cu trei victime

 

În seara zilei de 05.03.2015, ora 20:00 pe DN 24C, în afara loc. Bivolari a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti: R.Ionuţ, de 26 ani, din com. Bivolari, jud. Iaşi, conducea un autoturism dintre Trifeşti către Şanta Mare, jud. Botoşani, pe fondul neadaptării vitezei şi a nepăstrării unei distanţe în mers, a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracţiune animală, nesemnalizat, condus în acelaşi sens de mers de  Ţ. Sorin, de 43 ani, fără ocupaţie, domiciliat în com. Bivolari. În urma impactului dintre cele două vehicule a rezultat vătămarea corporală a conducătorului atelajului hipo, precum şi a pasagerilor din acesta, respectiv o femeie de 34 de ani și un minor de 11 ani, din localitate. Victimele au fost preluate şi transportate cu ambulanţa la unităţi spitaliceşti din mun. Iaşi, pentru îngrijiri medicale.

Șoferul a fost testat alcoolscopic, stabilindu-se o valoare de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul atelajului hipo nu a putut fi testat alcoolscopic, însă i s-a recoltat și lui probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”. Cercetările continuă.

 

Constatări rutiere în comunele Cristești și Tătăruși

 

În ziua de 05.03.2015, polițiștii Biroului Rutier Pașcani l-au depistat pe DN 2, în localitatea Cristeşti, pe M. FLORENTIN, de 21 de ani, din com. Cristeşti, jud. Iaşi care conducea un  autoturism cu număr de circulaţie provizoriu având valabilitatea numerelor de înmatriculare expirată din data de 17.01.2015. În cauză s-a întocmit dosar penal.

În seara aceleiași zile, orele 21.30, o patrulă din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani, jud. Iaşi a depistat pe  A.Cristinel, de 39 ani, din com. Tătăruşi, jud. Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc din localitatea Tătăruşi, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest marca Drager, a fost condus la Spitalul Mun. Paşcani unde a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi refuzul de prelevare de mostre biologice.

 

Continuă acțiunile în municipiul Iași pentru siguranța pietonilor. 

 

În cursul zilei de 5 martie a.c. polițiștii rutieri din Iași au organizat  o acţiune pe raza municipiului Iaşi pe linia disciplinării şi sancţionării conducătorilor de vehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversare, precum şi pe linia pietonilor care nu respectă regulile de circulaţie. Au fost aplicate 170 de sancțiuni contravenționale (prioritate pietoni = 19,  roşu semafor = 1, folii = 4, centuri = 29, telefonie = 18, ITP = 1, RCA = 1, pietoni = 14,  altele = 83) în valoare de peste 32.500 lei. Au fost reținute 20 permise de conducere reţinute și  5 certificate de înmatriculare reţinute.

Exemple:

  • Alexandru, de 21 de ani, din Iaşi, a condus un autoturism pe strada Păcurari, iar la o trecere de pietoni nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii, din dreapta sa. De asemenea, nu avea asupra sa actele maşinii, iar plăcuţa de înmatriculare din partea din spate era murdară. A fost sancţionat contravenţional cu suma de 1170 de lei şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.