Centru de zi pentru copii care suferă de autism și Sindrom Down, inaugurat la Târgoviște

Un centru de zi pentru copii care suferă de autism și Sindrom Down, primul de acest tip din județul Dâmbovița, cu o capacitate de 50 de locuri, a fost inaugurat vineri la Târgoviște.

Investiția, realizată de Primăria Târgoviște, a fost de 280.000 de lei.

Copiii diagnosticați cu autism sau Sindromul Down vor beneficia zilnic de serviciile gratuite oferite de specialiștii Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște și echipei Help Autism, asociația care a intrat în parteneriatul pentru realizarea acestui centru.

„Este primul centru din județul Dâmbovița în care sunt aplicate terapii specifice pentru copii cu sindrom Down și autism. Este un proiect la care eu țin foarte mult, pe care eu l-am inițiat în calitate de consilier local și mă bucur că am ajuns, iată, astăzi să-l inaugurez în calitate de reprezentant al executivului administrației publice târgoviștene”, a spus primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan.

În anul 2014, în județul Dâmbovița erau înregistrați aproximativ 200 de copii cu autism și 90 cu Sindrom Down.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște au subliniat că programul de terapie intensiv asigurat sub coordonarea unui profesionist crește cu 50% șansele de recuperare spre integrare a copiilor cu autism și îmbunătățește semnificativ viața copiilor cu Sindrom Down și a părinților lor.

Centrul inaugurat vineri a primit denumirea de „Sfânta Maria” și este situat pe strada Lt. Stancu Ion, nr. 35, Târgoviște.