Filmul „Cel ales” a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Tiburon

Filmul „Cel ales”, în regia lui Cristian Comeagă, a fost selectat în competiția oficială a celei de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Tiburon, care va avea loc în orașul de pe malul Golfului San Francisco în intervalul 9-17 aprilie, informează un comunicat remis vineri AGERPRES.

În rolurile principale pot fi văzuți Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu și Olimpia Melinte.

Regizorul, scenaristul și producătorul Cristian Comeagă își descrie filmul ca fiind „în egală măsură brutal și delicat, agreabil și tulburător. Nu e povestea adevărată a unui individ, ci un mozaic din cioburi de povești, toate adevărate. Sper să aducă un nod în gât celor care-l vor vedea”.

Film de acțiune cu multe momente dramatice, cu tentă polițistă, dar și cu accente comice, „Cel ales” povestește într-o manieră surprinzătoare duelul peste decenii între un transfug devenit asasin și cel care l-a recrutat, lupta unui individ cu sistemul diabolic care i-a confiscat și i-a demolat metodic existența, potrivit sursei citate.

„Povestea filmului începe în anii ’80, când domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat să fugă din țară tocmai de cei care erau puși să-l țină în ea cu orice preț. Ani mai târziu i-au cerut un favor la schimb: o crimă. S-a împotrivit întâi, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump: l-au declarat mort, în timp ce el a trebuit să părăsească țara de adopție, renunțând la identitate, la familie, la toată viața sa. Credea că a pierdut totul, dar a descoperit recent că mai are încă mult de pierdut”, se arată în sinopsisul filmului.

„Cel ales” va fi lansat pe 24 aprilie în 50 de cinematografe din România.

Pelicula a fost produsă de Domino film și este distribuită de InterComFilm Distribution.