Cornelia Naum despre audierea sa la DNA Ploiești: Lovind în mamă, lovești și în fiu

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a declarat sâmbătă seara, într-o emisiune tv, cu privire la audierea sa joi la DNA Ploiești, că nu înțelege de ce a fost chemată în fața procurorilor pentru că nu a avut nicio legătură cu firma Grossman Engineering Group, adăugând că presupune ce implicații are acest dosar cu privire la imaginea fiului său și punctând că „lovind în mamă, lovești și în fiu”.

„Lovind în mamă, lovești și în fiu, lovind în soră, lovești și în frate. Asta presupun. (…) Dacă aș avea putere să-l conving mâine să plece din această funcție, să văd cum se descurcă în această situație în care suntem în ziua de azi, și economică, chiar și politică, l-aș convinge să plece, însă nu e un copil mic. De mult timp nu mai face ce spune mama”, a declarat Cornelia Naum, la Antena 3.

De asemenea, ea a afirmat că nu are nicio legătură cu firma lui Iulian Herțanu și că nu cunoaște activitatea pe care acesta o desfășura, punctând și că nu a văzut niciodată vreun document al societății S.C. Grossmann Engineering Group. Cornelia Naum a precizat și că în ziua în care ginerele său a fost ridicat de acasă, a avut loc o percheziție la firma de contabilitate Exfin 2000 SRL, pe care o deține împreună cu fiica sa și pe care a înființat-o încă din 2002, când ea a ieșit la pensie și când Victor Ponta abia își începuse activitatea de procuror și de politician.

Totodată, Cornelia Naum a fost întrebată și de ce nu a vrut ca Victor Ponta să o însoțească la sediul DNA Ploiești. „Nu am vrut să am imaginea unei persoane speriate, care pozează în victimă. Am refuzat categoric imaginea de săracă, bătrână și bolnavă. Nu sunt atât de naivă și atât de slabă încât nu m-am prins ce cu ce are legături… Nu am vrut să dau imaginea unei persoane speriate, neputincioase. Chiar m-a deranjat că tot timpul s-a spus că am 72 de ani… Ei, și ce dacă am 72 de ani? Mă pot încă descurca pe picioarele mele, pentru treburile mele. Vi s-ar fi părut aberant să se interpreteze ca o presiune asupra Justiției? Nu asta ne mai trebuie pe lângă celelalte acuzații”, a răspuns mama premierului.

Ea a mai afirmat că nu a avut emoții privind întâlnirea cu procurorii DNA, însă a avut „o oarecare teamă de întâlnirea cu presa”, menționând că a simțit „jena de a fi privit 40 de minute încontinuu, cu aparatele lipite de geam”. Ea a mai arătat că a evitat să discute cu reporterii aflați în fața sediului DNA Ploiești deoarece a avut impresia că asupra sa a sărit „un stol de păsări”.

Cornelia Naum a fost audiată, joi, timp de o oră de procurorii DNA Ploiești, aceasta intrând la audieri după aproximativ 40 de minute de la sosirea ei la sediul instituției, în legătură cu dosarul în care ginerele ei, Iulian Herțanu, a fost arestat preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală.

La ieșirea din sediul DNA, avocatul Corneliei Naum, Bogdan Vlad, a declarat că mama premierului are calitate de martor în acest dosar ”și va rămâne cu această calitate în cauză”.