Elena Udrea acuză felul în care se desfășoară anchetele penale în dosarele în care este implicată

Fostul ministru Elena Udrea acuză, sâmbătă pe Facebook, printr-o postare prin intermediul echipei sale de comunicare, „caracterul puternic arbitrar sau discreționar al felului în care se încearcă înfăptuirea anchetelor penale” în dosarele sale, susținând că ea este, de fapt, „ținta” procurorilor, iar apropiații săi „trebuie să fie condamnați la purgatoriu”.

Potrivit Elenei Udrea, denunțătorii din dosarul despăgubirilor se pot împărți în denunțători „buni” și denunțători „răi”, în funcție de măsurile preventive luate pentru aceștia.

„Dorin Cocoș și-a recunoscut faptele de care a fost acuzat de anchetatori după o bună perioadă în care s-a aflat în arestul Poliției Capitalei. A spus sumele de bani pe care le-a luat, dar și felul în care s-au împărțit apoi către alți ‘beneficiari’. Cu toate acestea, DNA și, apoi, instanța au considerat că faptele sunt ‘prea grave’, iar sumele invocate sunt ‘prea mari’ pentru ca Dorin și Alin Cocoș să poată fi puși sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Cu alte cuvinte, cei doi au fost priviți ca denunțătorii răi”, spune Elena Udrea.

În continuare, ea vorbește despre „denunțătorii buni”. „Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluări de 61 de milioane de euro) și Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mită pentru acțiunile din comisia ANRP) au avut câștiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA și nici instanțele nu consideră că e nevoie de o măsură privativă de libertate. Cu alte cuvinte, ei sunt denunțătorii buni. Această stare de fapt — în care oameni acuzați de fapte similare au parte de pedepse diametral opuse, deși acționează în același sens — dă măsura caracterului puternic arbitrar sau discreționar al felului în care se încearcă înfăptuirea anchetelor penale în aceste cazuri”, se arată pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

Ea adaugă că „principala vinovăție” a lui Dorin Cocoș este că „a fost căsătorit cu Elena Udrea”. „De altfel, asta se vede și în dosarul Gala Bute — toți cei care au declarat împotriva Elenei Udrea sunt liberi, iar cei care au spus că nu au ce declara sunt în arest”, se arată în finalul postării fostului ministru.

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile, ea fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.