Iohannis: Pentru mine, egalitatea între bărbați și femei este de la sine înțeleasă

Președintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj de 8 Martie postat duminică pe pagina sa de Facebook, că pentru el egalitatea între bărbați și femei este de la sine înțeleasă, iar Ziua Femeii ar trebui să fie în fiecare zi a anului.

„Întâlnesc mereu femei remarcabile, indiferent dacă se află în funcții de conducere sau doar își fac meseria cu pricepere, cu pasiune și cu dăruire. Toate sunt în același timp fiice, soții, mame sau bunici care își găsesc timp să îi sprijine pe cei dragi și să le fie alături. Pentru mine, egalitatea între bărbați și femei este de la sine înțeleasă, iar ziua femeii ar trebui să fie în fiecare zi ca să prețuim și să respectăm femeile din preajma noastră și din viața noastră”, este mesajul președintelui, transmis prin intermediului unui clip video postat pe pagina de socializare.

În filmul respectiv, președintele apare alături de soția sa, Carmen, dar și de alte doamne cum ar fi Principesa Margareta, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, procurorul șef al DNA, Codruța Kovesi, președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, tenismenele Simona Halep și Monica Niculescu, asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, copreședintele PNL, Alina Gorghiu.