Principele Nicolae: Îmi place să cred că viața mea a fost o provocare, până m-am mutat în România

Volumul ‘Drumul spre casă’. Filip- Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României’, a fost lansat duminică la Deva, în prezența Principelui Nicolae și a unui public numeros care a ținut să fie prezent la acest eveniment cultural.

‘Îmi place să cred că viața mea, până m-am mutat în România, a fost o provocare. ‘Drumul spre casă’ reflectă numai o parte din ea. Cu siguranță, aceste provocări nu s-au încheiat atunci când am venit acasă’, a declarat Principele Nicolae.

El le-a povestit celor prezenți despre proiectele pe care le-a avut, dar și despre cele viitoare. Între acestea se numără și cel care va demara în luna aprilie și în care Principele Nicolae și-a propus să străbată peste 1.000 de kilometri pe bicicletă, prin România, de Sighetul Marmației până la Constanța, cu scopul de a strânge fonduri pentru copii.

‘Este (un proiect, n.r.) pentru copii și educație. Vreau să strângem bani, să promovăm lectura, să punem în mâna copiilor cărți, oriunde putem în țară’, a spus Principele Nicolae.

Prezent în sală, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a declarat ulterior că va lua parte la una dintre etapele acestui tur pe bicicletă promovat de Principele Nicolae.

Lansarea cărții ‘Drumul spre casă’ a fost organizată de Biblioteca Județeană ‘Ovid Densușianu’ Hunedoara-Deva, directorul instituției de cultură, Sebastian Bara, apreciind că volumul reflectă personalitatea Principelui Nicolae. ‘Din paginile cărții, ca dintr-o oglindă cu mai multe fețe, ni se prezintă un tânăr plin de viață, cu o personalitate puternică, un principe care iubește România și o simte ca fiind cu adevărat patria sa, așa cum a fost și pentru cele cinci generații ale familiei noastre regale, care i-au premers’, a spus directorul Bibliotecii Județene.

Manifestarea culturală s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Principele Nicolae.

Principele Nicolae s-a născut în 1985, la Geneva. Este fiul Principesei Elena și al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizației Națiunilor Unite. În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, Regele Mihai I i-a conferit titlul de Principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta. Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae este al treilea în ordinea de succesiune la Coroana României.

Principele Nicolae a urmat cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, Universitatea din Londra, în management.

Începând cu anul 2012, Principele Nicolae s-a mutat în România și a preluat, astfel, o parte dintre atribuțiile publice ale Casei Regale, desfășurând o bogată activitate caritabilă.