Hidrologii au prelungit până luni Codul Galben de inundații pe râuri din trei județe

Hidrologii au emis duminică o atenționare hidrologică prin care prelungesc până luni Codul Galben de inundații pe râuri din trei județe – Teleorman, Dâmbovița și Giurgiu.

Atenționarea este valabilă până luni, la ora 16.00, și vizează râurile Călmățui (curs inferior) — sector aferent județului Teleorman, Neajlov (curs mijlociu și inferior) — sector aferent județelor Dâmbovița și Giurgiu, și cursul inferior al Glavaciocului (afluent Neajlov) — sector aferent județului Giurgiu.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), vor avea loc creșteri de debite și niveluri cu depășirea cotelor de atenție ca urmare a propagării viiturilor din amonte.

Începând de duminică, ora 12.00, atenționarea hidrologică Cod Galben pe celelalte bazine hidrografice avertizate anterior nu mai este valabilă.

Sâmbătă, hidrologii au emis o atenționare hidrologică de inundații Cod galben pe râul Jiu, județul Dolj, și pe râurile din alte șase județe din sudul țării, valabilă până duminică.

Bazinele hidrografice vizate au fost Desnățui, Jiu, Teslui (afluent Olt inferior), Călmățui, Pârâul Câinelui (afluent Vedea), Neajlov.