Rus, despre finalizarea până în 2020 a metroului Gara de Nord-Otopeni: Depinde de cât de nemți reușim să fim

Realizarea liniei de metrou Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă până în 2020 depinde de „cât de nemți” reușim să fim, în condițiile în care documentația necesară pentru realizarea acestui proiect ar putea fi finalizată în aprilie, a afirmat, marți, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la finalul întâlnirii cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu.

„Pe București — Otopeni, suntem în situația în care am avea o soluție adevărată: să facem metroul Gara de Nord — Otopeni. Eu cred că ne va ieși în următoarea lună toată documentația necesară, mai ales că există și proiectul. Și, de asemenea, depoul de la Străulești… Acolo va fi o parcare imensă. Depoul acela este făcut, numai că e apă. E baltă. Să finalizăm acea lucrare și atunci și cel care vine în București poate să-și lase mașina acolo și are acces la tot metroul bucureștean. În Master Plan este trecută și calea ferată (între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă — n. r.), dar pe colaborarea cu Japonia avem un proiect pentru finanțare. Eu cred că acel proiect va rezolva parte din probleme. Este exact ca și proiectele critice pe care le-am identificat în urma discuțiilor publice”, a explicat ministrul Transporturilor.

Întrebat dacă această linie de metrou va fi finalizată până în 2020, când capitala României va găzdui meciuri din turneul final al Campionatului European, Ioan Rus a răspuns: ”Depinde de cât de nemți reușim să fim”.

Bucureștiul a fost inclus printre cele 13 orașe care vor găzdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din anul 2020, a anunțat, în septembrie 2014, Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).