Soprana Sarah Brightman pregătește un cântec pe care să-l interpreteze de pe Stația Spațială Internațională

Soprana britanică Sarah Brightman a declarat, marți, la Londra, că lucrează la o melodie pe care să o interpreteze în toamnă, când se va afla la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), transmit EFE și DPA, menționând că va fi un duet cântat împreună cu un artist de pe Pământ.

Cântecul are la bază o ‘linie melodică foarte frumoasă’ sugerată de fostul ei soț Andrew Lloyd-Webber, cu care a colaborat multă vreme în plan profesional. Ea își dorește ‘un cântec care să servească ideea de spațiu cosmic și să fie ceva incredibil de simplu, deoarece în microgravitație este extrem de greu de cântat’.

În vârstă de 55 de ani, celebra Sarah Brightman se pregătește intens astfel încât la 1 septembrie să se poată lansa, împreună cu doi astronauți, cu o rachetă Soiuz, de pe aerodromul din Baikonur, urmând să petreacă zece zile pe ISS. Este un proiect care continuă să pară ‘o nebunie’ a spus ea, adăugând că nu poate explica în totalitate de ce își dorește ‘atât de tare’ acest lucru.

Ideea ar putea fi legată de emoțiile pe care le-a resimțit la vârsta de 11 ani, atunci când astronautul american Neil Armstrong a devenit primul om care a pășit de Lună, în 1969. ‘Acea senzație mi-a schimbat viața. Brusc, mi s-a deschis mintea’, a mărturisit ea, în cadrul unei conferințe de presă organizate marți, la Londra.

Interpreta și-a anunțat dorința de a deveni turist spațial în 2012, a urmat un curs special de instruire la Centrul Spațial de lângă Moscova și a început să învețe limba rusă. Dacă va trece toate testele, ea va deveni cel de-al optulea turist spațial din istorie și primul care se deplasează la ISS din 2009, când această performanță a fost realizată de canadianul Guy Laliberte, fondatorul trupei ‘Cirque du Soleil’.

Zborurile turiștilor spațiali sunt organizate, contra cost, de compania Space Adventures. În cazul lui Guy Laliberte, prețul a fost de 50 de milioane de dolari. Prima persoană care a zburat la ISS pentru propria plăcere a fost americanul Denis Tito, în 2001, iar prima femeie turist spațial a fost Anousha Ansari, cetățean american de origine iraniană, care a vizitat stația în 2006.

Sarah Brightman nu a vrut să menționeze costul călătoriei ei spațiale, dar, conform estimărilor presei britanice, acesta va fi de peste 30 de milioane de lire.