Doi ofițeri răniți în fața sediului poliției din orașul Ferguson

Doi ofițeri de poliție au fost împușcați în noaptea de miercuri spre joi în fața sediului poliției din orașul american Ferguson (statul Missouri), unde câteva zeci de persoane s-au strâns în urma demisiei șefului poliției locale Thomas Jackson, transmit Associated Press și DPA.

Potrivit AFP, șeful Departamentului de poliție al districtului St.Louis, Jon Belmar, a precizat că unul dintre polițiști este rănit la față, iar celălalt la un umăr, cei doi fiind conștienți.

Purtătorul de cuvânt al aceluiași departament de poliție, Brian Schellman, a afirmat că cei doi ofițeri au fost împușcați după miezul nopții de miercuri spre joi.

Martorii au declarat că focurile de armă au fost trase de pe un deal situat pe cealaltă parte a străzii pe care se află sediul poliției din Ferguson, potrivit postului KPLR/FOX 2.

Zeci de persoane s-au adunat miercuri seară în fața poliției din Ferguson la numai câteva ore după ce șeful departamentului de poliție Thomas Jackson și-a anunțat demisia, după publicarea unui raport al Departamentului Justiției american privind acuzații de rasism la adresa polițiștilor locali.

Orașul Ferguson — cu o populație de 21.000 de persoane, majoritatea afroamericani — a fost scena revoltelor după moartea unui tânăr de culoare, Michael Brown, ucis de un ofițer de poliție alb, Darren Wilson, în august anul trecut.

Un alt raport al Departamentului Justiției evoca practica răspândită în rândul polițiștilor de a amenda abuziv șoferii ca mijloc de a genera venituri.

Thomas Jackson a fost criticat dur mai ales pentru reacția agresivă a poliției din Ferguson în timpul protestelor din ultimele luni, dar și pentru maniera inconsecventă de publicare a informațiilor esențiale. Printre altele, poliția din Ferguson a avut nevoie de o săptămână pentru identificarea publică a polițistului Darren Wilson ca autor al împușcării tânărului Michael Brown.