Sesiune dedicată lui George Călinescu, joi, la Academia Română

O sesiune dedicată împlinirii a 50 de ani de la moartea lui George Călinescu va avea loc joi în Aula Academiei Române.

Manifestarea este organizată de Secția de Filologie și Literatură a Academiei Române, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române.

La eveniment sunt invitați să participe: președintele Academiei Române, acad. Ionel Valentin Vlad, acad. Eugen Simion, ministrul Culturii Ioan Vulpescu, acad. Nicolae Breban, prof. Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române, conf. univ. Andrei Terian de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, conf. univ. Paul Cernat de la Universitatea București și prof. Nicolae Mecu — cercetător științific la Institutul „G. Călinescu”.

Considerat drept unul dintre cei mai importanți critici literari români, George Călinescu s-a născut la 19 iunie 1899, în București. Personalitate enciclopedică a culturii române — critic și istoric literar, publicist, prozator și poet, traducător și dramaturg—, Călinescu a fost membru titular activ al Academiei Române, ales la 29 mai 1948.

Pentru întreaga activitate a fost distins cu Premiul de Stat (1964).

A murit la 12 martie 1965, la București.