Brazilia a decretat alertă de febră dengue în sute de orașe

Brazilia a emis o avertizare de febră dengue pentru cel puțin 340 de orașe de teama unui focar, au anunțat joi autoritățile guvernamentale, citate de agenția Xinhua.

Numărul de cazuri înregistrate de febră dengue a crescut cu 162 la sută de la an la an, a declarat ministrul Sănătății, Arthur Chioro.

În timp ce rata de infectare cu această maladie produsă de înțepăturile de țânțari a crescut, rata de mortalitate a acestei boli a scăzut cu 31,5 la sută. În 2015, s-au înregistrat până acum 76 de decese, a declarat Cloro.

Un număr de 18 dintre cele 27 de capitale de unități federative ale țării, inclusiv Sao Paulo, Rio de Janeiro, Salvador și Belo Horizonte sunt puse în stare de alertă privind o posibilă epidemie.

Cloro a spus, de asemenea, că a scăzut cu 9,7 la sută numarul de cazuri „grave”, în comparație cu epidemia de anul trecut.

O altă maladie transmisă de țânțari, care afectează America Latină, și anume Chikungunya, a afectat 1.049 de persoane din Brazilia de la începutul anului pâna la data de 7 martie.

Numărul total de cazuri de Chikungunya înregistrate în 2014 a fost 2.773. Acest virus, transmis de țântari, provoacă febră puternică și dureri articulare. Maladia, împotriva căreia nu există nici un tratament specific și nici un vaccin, poate fi fatală pentru persoanele cu imunitate scăzută.

Autoritățile guvernamentale au alocat 150 de milioane de dolari SUA pentru a combate aceste maladii, menționează Xinhua.