La Ministerul Apărării au fost discutate aspecte ale colaborării moldo-ucrainene în domeniul militar

descărcareAspecte ale colaborării bilaterale în domeniul militar dintre Republica Moldova și Ucraina au fost examinate astăzi de ministrul Apărării Viorel Cibotaru cu Ghennadi Altuhov, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei la Chișinău. La eveniment a participat și atașatul militar, colonelul Igor Olefirenko, relatează MOLDPRES.

În cadrul discuțiilor interlocutorii au optat pentru consolidarea dialogului moldo-ucrainean, precum și pentru inițierea unor proiecte cu accent pe realizarea unui schimb de experiență în domeniul de securitate și apărare. Discuțiile au cuprins, de asemenea, subiecte referitoare la cooperarea pe dimensiunea militară dintre armatele celor două țări.

Viorel Cibotaru l-a informat pe oficialul ucrainean despre agenda și prioritățile noii conduceri a Ministerului Apărării, subliniind importanța acestora pentru modernizarea sectorului de securitate și apărare al Republicii Moldova.

Interlocutorii au făcut și un schimb de opinii vizavi de evoluția situației din regiune, precum și despre impactul evenimentelor din ultima perioadă asupra securității celor două state, în parte, precum și a celei regionale și internaționale.

Cooperarea militară moldo-ucraineană se desfășoară în baza Acordului de colaborare dintre Ministerele Apărării ale Republicii Moldova și Ucrainei, semnat în 1993.