Peste 800 de persoane care provin din familii defavorizate din județele din Regiunile Centru și Nord Est au fost incluse în cadrul unui proiect privind incluziunea socială.
Proiectul, derulat de Asociația Donit Brașov și Asociația Tinerilor Pro Natura Sâmbăta de Sus, în parteneriat cu Inspectoratele de Poliție din județele Iași, Brașov, Bacău și Penitenciarul Codlea, își propune dezvoltarea unui centru de incluziune socială pentru a oferi o nouă șansă de ocupare a locurilor de muncă pentru grupurile vulnerabile.
„Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 — 2013, și are ca obiectiv creșterea șanselor de acces pe piața muncii a 850 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile. Aici ne referim la persoane de etnie romă și persoane dependente sprijinite. Proiectul va asigura creșterea șanselor de incluziune socială a persoanelor din regiunile Centru și Nord Est, dar și o schimbare de atitudine privind discriminarea față de aceste persoane”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută sâmbătă la Iași, Lorelai Georgeta Bilinschi, managerul de proiect.
Cele 850 de persoane, incluse în cadrul acestui proiect, beneficiază atât de consiliere în vederea incluziunii sociale și economice, cât și de formare profesională în vederea ocupării, recalificării sau formării profesionale ulterioare.
„Din cei 850 de beneficiari, 550 de persoane de etnie romă vor fi recalificate în meseriile de lucrător în structuri pentru construcții și operator universal spălător textile și curățător chimic. Alte 300 de persoane vor fi calificate în meseriile de îngrijitor bolnavi la domiciliu, îngrijitori bătrâni la domiciliu și infirmieri”, a declarat, la rândul său, comisarul Costel Drumea, din cadrul IPJ Iași.