Pelicula „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, a obținut premiul criticilor de film bulgari la Festivalul Internațional de la Sofia

Pelicula „De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, a obținut sâmbătă premiul Asociației criticilor de film din Bulgaria pentru cea mai bună peliculă din secțiunea dedicată filmelor balcanice în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sofia, potrivit site-ului festivalului.

Marele câștigător al acestei ediții a fost lungmetrajul „The Lesson”, o coproducție Bulgaria/Grecia, care a obținut patru trofee, printre care și pe cel pentru cel mai bun film. Potrivit Novinite, pelicula, în regia Kristinei Grozeva și a lui Petar Valchanov, are drept personaj principal o profesoară conștiincioasă dintr-un mic oraș din Bulgaria, care jefuiește o bancă cu un pistol de jucărie în încercarea de a evita confiscarea casei sale de către banca la care făcuse împrumut.

Filmul lui Tudor Giurgiu, o coproducție România/Ungaria/Bulgaria, a avut premiera mondială la cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.