Flux

Facebook și-a revizuit condițiile de utilizare

Facebook și-a revizuit condițiile de utilizare și oferă publicului mai multe informații despre ce tip de materiale sunt interzise spre publicare pe această rețea de socializare, conform unui material prezentat de BBC.

În noua formă, condițiile de utilizare includ o secțiune distinctă privind „organizațiile periculoase” și oferă mai multe detalii cu privire la tipul de nuditate care poate face parte din materialele postate. Compania americană susține că prin noile reglementări condițiile de utilizare ale serviciilor Facebook sunt mai clare.

Conform datelor oficiale oferite de companie, aproximativ 1,4 miliarde de oameni se conectează la contul de Facebook cel puțin o dată pe lună.

Monika Bicket, responsabilul Facebook pentru politica de conținut, a precizat că această revizuire este menită să elimine confuziile cu privire la excluderea anumitor materiale și menținerea altora, chiar dacă au fost formulate cereri de scoatere din partea unor utilizatori. De asemenea, Facebook îi îndeamnă pe utilizatori să continue să raporteze postările care par a încălca regulile de utilizare.

Spre exemplu, „de această dată precizăm foarte clar că nu permitem prezența în comunitatea Facebook a organizațiilor teroriste și nici a membrilor acestor organizații, dar nu tolerăm nici mesajele de susținere față de astfel de organizații sau de acțiunile unor astfel de grupări postate de alți utilizatori, o chestiune care nu era specificată anterior”, explică Monika Bicket.

Alte modificări au apărut în secțiunea privind nuditatea, noua variantă fiind mult mai clară cu privire la conținutul tolerat și cel netolerat de Facebook. Spre exemplu, fotografiile în care apare expus complet posteriorul unei femei sau al unui bărbat sunt interzise, la fel ca și „imaginile cu sâni dacă se văd sfârcurile”. De asemenea, chiar și postările în format text care conțin descrieri explicite cu caracter sexual sunt interzise. Aceste interdicții se extind și asupra conținutului digital, cu excepția cazului în care respectivul conținut a fost creat în scopuri educative sau reprezintă o satiră.

Poate este puțin prea explicit, însă Facebook ține să precizeze că „postările de imagini cu femei în timpul alăptării sau care prezintă sâni cu cicatrici rezultate în urma unor mastectomii” sunt în continuare permise.

De asemenea sunt interzise explicit postările cu conținut care denigrează, degradează sau umilește anumiți indivizi, dar și discursurile și mesajele care incită la ură de orice fel, deși utilizatorii pot posta astfel de discursuri susținute de alții drept exemple, pentru ca alți utilizatori să știe de ce să se ferească, însă numai cu „mențiunea explicită” că acesta este scopul postării.

Pe rețeaua de socializare nu mai sunt permise postările în care sunt glorificate ilegalități, infracțiuni sau crime, dar utilizatorii pot posta materiale despre anumite infracțiuni sau ilegalități în scopul propunerii legalizării lor (așa cum ar fi consumul de droguri ușoare n.red.).

Facebook interzice și materialele în care sunt prezentate practici de auto-mutilare, dar nu consideră acțiunile de modificare ale corpului (prin tatuare, piercing etc n.red.) ca făcând parte din categoria auto-mutilării.

Related Articles

Back to top button