Futsal: Naționala României vizează locul 2 în grupa preliminară pentru EURO 2016

Reprezentativa de futsal a României vizează clasarea pe locul secund în grupa ale cărei jocuri vor avea loc la Călărași, în perioada 18-21 martie, în turul principal de calificare la EURO 2016, potrivit unui interviu acordat de selecționerul Zoltan Jakab pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

Jakab crede că România ar fi putut pica într-o grupă mai ușoară decât cea cu Portugalia, Kazahstan și Georgia, dar obiectivul este locul 2, care duce la baraj.

”E important să ne calificăm la turneul final. O putem face direct, de pe prima poziție, sau după un baraj, clasându-ne pe locul secund. Cred că, realist vorbind, locul 2 trebuie să fie obiectivul nostru. Sunt trei jocuri dificile, nu o să semene unul cu altul. Dar, jucând pe teren propriu, vom încerca să producem surpriza și, poate, să mergem direct la EURO”, a afirmat Jakab.

”Nu e ușor să joci împotriva Portugaliei, semifinalistă la turneul final din 2014, împotriva Kazahstanului, o echipă aflată în ascensiunea, sau contra Georgiei, pe care am văzut-o jucând foarte bine în turul preliminar”, a subliniat Zoltan Jakab, care consideră că atuul echipei noastre este experiența jucătorilor.

”Echipa noastră este obișnuită cu prezențele la Campionatele Europene, experiența jucătorilor noștri, aproape toți cu peste 100 de jocuri la echipa națională, fiind foarte importantă într-o asemenea fază. În 10 ani am fost prezenți la trei turnee finale, pentru unii e ultima șansă. Ne-am propus ca după calificările pentru Mondial, de la finalul anului, să schimbăm generațiile”, a menționat Jakab.

Selecționerul a făcut un apel și la public, să vină cât mai mulți susținători la meciurile care vor avea loc la Călărași.

Primele meciuri vor avea loc pe 18 martie, Portugalia — Georgia (ora 15,45) și România — Kazahstan (ora 18,15), etapa a doua este programată în data de 19 martie, Kazahstan — Portugalia (ora 15,45), România — Georgia (ora 18,15), iar ultimele jocuri se vor disputa în 21 martie: Georgia — Kazahstan (ora 17,00) și Portugalia — România (ora 19,30).

Câștigătoarea grupei se califică direct la EURO 2016 — găzduit de Serbia. Reprezentativele de pe locurile secunde din cele șapte grupe principale plus echipa de pe locul 3 cu cel mai bun punctaj vor disputa, în perioada 15-22 septembrie 2015, un baraj în dublă manșă.