Oamenii de știință brazilieni evidențiază proprietățile fructului de camu-camu

camu_camu_14211100Un studiu realizat de institutul de cercetări INPA din Brazilia pune în evidență rolul fructului de camu-camu în reducerea grăsimilor și zahărului din sânge în cazul adulților sănătoși, au informat recent surse oficiale, potrivit cotidianului spaniol La Vanguardia. Camu-camu (Myrciaria dubia) este un arbust din Amazonia, unde crește, de obicei, în apropierea apei, iar fructul său este considerat cel mai bogat în vitamina C de pe planetă. Rezultatele dovedesc potențialul benefic al vitaminei C și, în special, al camu-camu în ceea ce privește sănătatea, pentru că acest fruct s-a dovedit mai eficient în reducerea nivelurilor de lipoproteine decât acidul ascorbic sintetic, afirmă cercetătorul Francisca Souza, într-un comunicat al INPA (Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia). Studiul a fost realizat cu două grupuri de control. Unul dintre ele a primit camu-camu sub formă de pulbere, iar celălalt a primit vitamina C sintetică. Persoanele din primul grup au înregistrat o creștere evidentă a valorilor serice ale acidului ascorbic și o reducere semnificativă a valorilor glicemiei. În cazul celor din al doilea grup, s-a produs doar o slabă scădere a acestor din urmă valori. Potrivit responsabililor studiului, care cercetează de mai bine de zece ani proprietățile camu-camu, vitamina C conține un procentaj mare de antocianină, substanță care acționează ca antioxidant și previne boli cardiovasculare și unele tipuri de cancer. Camu-camu se folosește deja, pe plan mondial, ca adjuvant în tratarea depresiei și întărirea sistemului imunitar.