Șeful Poliției Române le mulțumește celor prezenți la festivitățile dedicate Zilei Poliției Române

Șeful Poliției Române, chestor general Petre Tobă, le mulțumește bucureștenilor care au ales să sărbătorească, în număr mare, duminică, Ziua Poliției Române, în parcul Lumea Copiilor din Capitală.

„Am fost onorat, alături de colegii mei, de miile de oameni care au ales să sărbătorească împreună cu noi 193 de ani de, lege și onoare. Vă mulțumim. La mulți ani, Poliția Română!”, afirmă șeful Poliției Române, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, festivitățile au cuprins „un moment emoționant și înălțător, cinstirea eroilor Poliției Române”, manifestare desfășurată, în prezența viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuți la Datorie.

De asemenea, mascați, arme, câini polițiști, mașini moderne și de epocă, motociclete, dispozitive performante de detectare a explozivilor și de dezamorsare a bombelor, truse criminalistice, uniforme de arnăut, bărci și chiar un elicopter au putut fi admirate, duminică, de miile de oameni prezente în Parcul Lumea Copiilor din București.

Cetățenilor le-a fost prezentată o expoziție de uniforme de poliție, pe care polițiștii le-au îmbrăcat în diferite perioade ale timpului, precum și tehnică folosită de aceștia în prezent și la începuturile activității de poliție, în timp ce echipele mixte, formate din polițist-conductor și câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstrații de prindere și imobilizare a infractorilor, iar motocicletele, triciclurile și mașinile folosite de polițiștii rutieri au constituit unul dintre punctele de atracție.

„În Parcul Lumea Copiilor, a fost prezent autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la fața locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate și echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor categoriilor de urme din câmpul infracțional”, polițiștii explicându-le celor interesați „modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea și ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme și realizarea de portrete robot”, se menționează în comunicat.

Criminaliștii au prezentat și ultimul autovehicul intrat în dotarea lor — „disaster victims identification mobile forensic unit”, cu ajutorul căruia intervin pentru efectuarea cercetării la fața locului în teren greu accesibil, iar Serviciul Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul IGPR a prezentat „roboțelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor și de dezamorsare a bombelor. Tot aici, a fost organizată o expoziție armamentul și echipamentele de protecție din dotarea S.I.I.A.S.

Copiii s-au bucurat de o atenție deosebită din partea polițiștilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri educative.

Totodată, o ambarcațiune folosită de polițiștii Direcției de Poliție Transporturi a fost expusă, alături de celelalte mijloace tehnice ale Poliției Române.

Nu în ultimul rând, Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și-a prezentat oferta educațională tinerilor care doresc să îmbrățișeze cariera de polițist, elevii școlii fiind prezenți în parc alături de viitorii colegi din Poliția Română, mai precizează comunicatul.