Box: Jo Jo Dan, învins prin KO tehnic de Kell Brook, în meci pentru titlul IBF la welter

Boxerul român Jo Jo Dan a fost învins prin KO tehnic de britanicul Kell Brook, deținătorul titlului, sâmbătă seara, la Sheffield, într-un meci pentru centura mondială IBF la categoria welter.

Brook și-a apărat cu succes pentru prima oară titlul mondial, arătând că este net superior pugilistului român, într-un meci care a durat doar patru reprize.

În prima rundă, Jo Jo Dan (33 ani) a început în atac, dar Brook a reușit câteva lovituri bune. Pugilistul român a fost trimis de două ori la podea în repriza a doua, după o lovitură de dreapta și un upercut de dreapta. Ionuț Ion, numele real al lui Jo Jo Dan, a rezistat cu greu în runda a treia, iar în repriza a patra a fost din nou trimis în două rânduri la podea. Jo Jo Dan a ajuns cu greu în colțul său, arbitrul de ring, americanul Earl Brown, l-a întrebat dacă mai dorește să continue, iar staff-ul lui Jo Jo Dan a recunoscut victoria britanicului.

Jo Jo Dan a devenit al treilea român care pierde înainte de limită în Marea Britanie, după Lucian Bute, care a cedat titlul de campion mondial IBF la supermijlocie în fața lui Carl Froch, în mai 2012, la Nottingham, și după greul Cristian Ciocan, campionul european WBO, învins prin KO tehnic de Tyson Fury, pe 28 februarie, la Londra.

Jo Jo Dan a suferit a treia sa înfrângere la profesioniști (primul KO), unde are și 34 de victorii (18 KO). Brook a bifat a 34-a victorie (23 KO) din tot atâtea meciuri.