Bucureștiul, orașul cu cel mai congestionat trafic din Europa

Bucureștiul, Varșovia și Roma sunt orașele cu cel mai congestionat trafic din Europa în timp ce Mexico City, Rio de Janeiro și Moscova se situează în fruntea clasamentului mondial, potrivit unui studiu publicat marți de producătorul olandez de sisteme de navigație prin GPS TomTom, transmite AFP.

În cazul orașelor din Europa, Bucureștiul se situează pe primul loc în 2014 în condițiile în care o călătorie de 30 de minute prin capitala României durează cu 41% mai mult decât atunci când traficul are valori normale și cu 89% mai mult dimineața când traficul rutier atinge valori maxime. La nivel global, Bucureștiul se clasează pe poziția a opta în topul orașelor cu cel mai congestionat trafic.

Varșovia (40%) și Roma (38%) se situează, de asemenea, pe podiumul orașelor cu cel mai congestionat trafic din Europa, devansând Londra (37%) și Marsilia (36%), potrivit acestui studiu anual alcătuit pe baza datelor utilizatorilor de sisteme de navigație prin GPS TomTom, care a vândut peste 75 de milioane de astfel de aparate la nivel mondial.

La nivel mondial, Istanbulul este orașul cu cel mai congestionat trafic, o călătorie în capitala Turciei durează cu 59% mai mult decât atunci când traficul are valori normale și cu 109% când traficul rutier atinge valori maxime. Urmează Mexico City (55%), Rio de Janeiro (51%) și Moscova (50%).

La elaborarea studiului pe 2014, Tom Tom a inclus în indexul său 218 de orașe din 36 de țări. De asemenea, aceasta este penrtu prima dată când TomTom a inclus în Traffic Index informații despre China, România, Arabia Saudită și Singapore.