Chiril Gaburici: ”Vrem să avem un dialog deschis cu producătorii autohtoni de conserve”

gaburici1-680x365Prim-ministrul Chiril Gaburici a vizitat marti întreprinderea „Orhei-Vit”, unde a discutat cu producătorii din sectorul de procesare a fructelor şi legumelor despre problemele cu care se confruntă şi căile de depăşire a acestora, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.Conducerea „Orhei-Vit” l-a informat pe Premier despre condiţiile în care activează întreprinderea, precizînd că aceasta este singura fabrică din ţară care funcţionează nu numai în timpul sezonului de recoltare a fructelor şi legumelor, dar și pe parcursul întregului an calendaristic.”Am rămas surprins să văd cu cîtă dedicație și profesionalism își fac munca oamenii de aici. Apreciez enorm ceea ce faceți și vrem să avem un dialog deschis cu dumneavoastră, pentru a identifica mai ușor soluții la problemele cu care vă confruntați. Problemele dumneavoastră sînt și problemele noastre”, a subliniat Chiril Gaburici.În cadrul vizitei, Premierul a discutat şi cu membrii Asociației Producătorilor de Conserve ”Speranța-Con”, care întruneşte nouă întreprinderi din domeniu.Printre subiectele discutate cu membrii Asociației au fost necesitatea deschiderii noilor piețe de desfacere, subvenţionarea activităţii întreprinderilor de prelucrare, protecţia şi promovarea producătorului autohton, reducerea taxei TVA de la 20% la 8%. De asemenea, producătorii au spus că și-ar dori să aibă acces la credite avantajoase, iar taxa de 10% la importul produselor procesate din fructe şi legume moldovenești, aplicată de către Ucraina, să fie exclusă.Prim-ministru a afirmat că Guvernul este dispus să examineze toate recomandările și propunerile venite din partea agenţilor economici și i-a asigurat de tot sprijinul în acest sens.”Continuăm lucrul asupra rectificării bugetului pentru acest an, iar în curînd vom demara discuțiile privind bugetul pentru anul 2016. Mizăm pe ajutorul dumneavoastră, pentru că numai împreună putem găsi soluții optime”, a mai adăugat Chiril Gaburici.La discuții a participat și viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vlad Loghin.