Zilele Matei Visniec, editia a III-a

Zilele Matei Visniec, editia a III-aÎn perioada 4-8 mai 2015 se va desfăşura a treia ediţie a „Zilelor Matei Vişniec”. Evenimentele vor avea loc în Rădăuţi, Suceava, Piatra-Neamţ, Gura Humorului şi Bistriţa.
Această nouă ediţie va oferi publicului spectacole de teatru, lansari de carte, conferinţe, dezbateri, ateliere cu elevi şi profesori.
Invitaţii de onoare ai lui Matei Vişniec din acest an, din cadrul Festivalului de teatru, sînt jurnalistul şi redactorul-şef al RFI – România, Luca Niculescu, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, şi artistul francez Eric Deniaud, absolvent al Şcolii Naţionale de Artă a Marionetei din Charleville-Mézières.

Programul detaliat de evenimente:

Rădăuți
4 mai, ora 11.00 – Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”: Întîlnirea dramaturgului Matei Vişniec şi a invitaţilor lui, Luca Niculescu și Eric Deniaud, cu elevii. Conferință. Workshop.
Ora 18.00 – Casa de Cultură din Rădăuți: spectacolul „Voix dans le noir” susţinut de Eric Deniaud din Paris, Franța. Lansarea volumelor Negustorul de începuturi de roman (Polirom, 2014; Cartea Românerască 2013) – Premiul Augustin Frățilă, Omul din care a fost extras răul (Cartea Românească, 2014) și Țara lui Gufi de Matei Vişniec. Spectacolul „Trei nopți cu Madox” susţinut de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galati.
7 mai, ora 12.00 – Catedrala ortodoxă din Rădăuți: Recital Constantin Chiriac – poezie religioasă.

Suceava
5 mai, ora 11.00 – Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare”: Întîlnirea dramaturgului Matei Vişniec şi a invitaţilor lui, Luca Niculescu şi Eric Deniaud, cu elevi, studenţi, membri ai trupei de teatru de păpuşi de la Centrul Cultural Bucovina. Conferinţă. Lectura piesei premiate. Workshop.
Ora 18.00 – Lounge Suceava: premierea Concursului național de dramaturgie Matei Vișniec, ediția a II-a. Spectacolul „Voix dans le noir” susţinut de Eric Deniaud din Paris, Franța. Lansarea volumelor Negustorul de începuturi de roman – Premiul Augustin Frățilă, Omul din care a fost extras răul și Țara lui Gufi de Matei Vişniec. Spectacolul „Trei nopți cu Madox” susţinut de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.
8 mai, ora 18.00 – Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava: Spectacolul „De ce Hecuba?!” susținut de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Piatra-Neamț
6 mai, ora 11.30 – Biblioteca „G.T. Chirileanu” din Piatra Neamț: Întîlnirea dramaturgului Matei Vişniec şi a invitaţilor lui cu publicul. Conferință. Recital Constantin Chiriac. Spectacolul „Voix dans le noir” susţinut de Eric Deniaud din Paris, Franța.
Ora 17.00 – Biserica Sf. Ioan din Piatra Neamț: Recital Constantin Chiriac – poezie religioasă.
Ora 17.00 – Colegiul „Petru Rareș” din Piatra Neamț: Spectacolul „Trei nopți cu Madox” susţinut de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.
Ora 19.00 – Teatrul Tineretului din Piatra Neamț:Lansarea volumelor Negustorul de începuturi de roman – Premiul Augustin Frățilă, Omul din care a fost extras răul și Tara lui Gufi de Matei Vişniec. Spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”.

Gura Humorului
7 mai, ora 18.00 – Casa de Cultură din Gura Humorului:Recital Constantin Chiriac. Lansarea volumelor Negustorul de începuturi de roman – Premiul Augustin Frățilă, Omul din care a fost extras răul și Țara lui Gufi de Matei Vişniec. Spectacolul „Trei nopți cu Madox” susţinut de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

Bistrița
8 mai, ora 19.00 – Sinagoga din Bistrița: Spectacolul „Trei nopți cu Madox” susţinut de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.