Săptămâna Europeană la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

uaic iasiCentrul de Documentare Europeană Jean Monnet al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează în perioada 4 – 9 mai 2015 o serie de evenimente științifice și culturale grupate în cadrul acțiunii Săptămâna Europeană la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din  Iași.Programul acțiunii va include:

4 mai | ora 18.00 | Vernisaj expoziția de grafică: Iașul, pe urmele vechilor zidiri (Galeria de artă „i”, 4-9 mai)
Artist plastic –  Mona-Lisa ȘOLESCU

6 mai | ora 16.00 | Conferința: Competențe pe piața europeană a muncii. Ce înseamnă să lucrezi în managementul proiectelor? (sala I.1, corp I)
Invitat: dl. Sebastian COSTEA, Director Departament Program Operațional Comun – Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași. Membru al rețelei Team Europe România din anul 2005, Sebastian COSTEA a organizat și susținut, în calitate de formator, cursuri și sesiuni de informare pe teme europene pentru entități publice și private. Activează în domeniul dezvoltării regionale și cooperării transfrontaliere din anul 2004.

7 mai | ora 16.00 | Conferința: Drumul spre Europa. O perspectivă comparată asupra tradițiilor statale și funcționarea sistemelor politice din Polonia și România (sala I.1, corp I)
Invitat: dl. Bartlomiej ZDANIUK, PhD, University of Warsaw, Institute of Political Science – Vorbitor fluent de limbă română, autor si editor a cinci monografii și aproximativ 30 de articole (publicate în Polonia, Ucraina, România, Rusia) care au abordat diferite problematici specifice României și Republicii Moldova: identitatea etnică, tradiții, scindări, procese de construcție statală și procese de integrare la Uniunea Europeană.

8 mai | ora 16.00 | Conferința: Competențe pe piața europeană a muncii. Expertiza în managementul proiectelor – premisă pentru o carieră de succes? (sala I.1, corp I)
Invitat: dna. Alina PLOAE, Consilier evaluare-examinare – Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Activează de peste 10 ani în managementul fondurilor de preaderare și structurale (FEDR, IPA și ENPI), și în domeniul controlului de prim nivel pentru care Ministerul îndeplinește rolul de Autoritate Națională, participând ca lector în cadrul seminariilor de informare cu beneficiarii proiectelor.