Ponta: Am discutat cu oficialii kuweitieni proiecte pe agricultură, sănătate, IT și infrastructură energetică

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Victor Ponta a declarat, după întâlnirile de luni cu emirul statului Kuweit șeicul Sabah Al-Ahmad Al -Jaber Al-Sabah și cu premierul acestei țări Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah, că au fost discutate proiecte concrete în domeniile agriculturii, sănătății, IT și infrastructurii energetice.

„România e apreciată și iubită în Kuweit având în vedere rolul pe care noi l-am jucat atunci, în 1990. Proiecte concrete (am discutat-n.r.) pe agricultură, sănătate, IT și infrastructură energetică. (…) Urmează o vizită la București cât mai curând a primului ministru pentru a vedea ce proiecte putem să implementăm și pentru a concretiza lucrurile pe care le-am declanșat prin această vizită”, a spus Ponta, într-o declarație de presă după întrevederi.

În ceea ce privește colaborarea în domeniul energiei, premierul a explicat că este vorba despre partea de pregătire, în cadrul universităților românești, a celor din Kuweit, dar și de prezența companiilor românești în proiectele de infrastructură energetică lansate de către guvernul kuweitian.

În domeniul agricol, cele două părți caută o soluție pentru ca produsele agroalimentare românești să intre „mai repede și mai ușor pe piața din Kuweit și pe piețele din Golf „, iar în privința sistemului sanitar se va accentua colaborarea în ceea ce privește pregătirea în România a medicilor și a sistemului de urgență.