ALEXANDRU PAPADOPOL, TEODORA MAREŞ, ADRIAN PĂDURARU, GIANINA CORONDAN ŞI ALŢI ACTORI VIN ÎN PARCUL PALAS, LA FESTIVALUL SERILE FILMULUI ROMÂNESC TIMPUL

Serile Filmului RomanescÎndrăgiţi actori ai cinematografiei autohtone vor putea fi admiraţi de ieşeni, în acest week-end, în parcul Palas, cu ocazia Festivalului Serile Filmului Românesc TIMPUL. Evenimentul, care în Palas va avea loc în serile de joi, vineri, sâmbătă şi duminică, va include proiecţii de filme în aer liber şi întâlniri ale publicului ieşean cu mari actori români, precum George Mihăiţă, Teodora Mareş, Adrian Păduraru, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă.

 

A VI-a ediţie a festivalului, care se va desfăşura în parcul Palas şi la Casa de Cultură a Studenţilor, are ca temă reconstituirea, majoritatea filmelor proiectate pornind de la fapte reale, situații întâmplate sau care recompun anumite momente. Evenimentul de anul acesta îi este dedicat actorului George Mihăiță, iar criticul de film Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al festivalului și va fi prezentă, alături de invitați, la întâlnirile cu iubitorii de film românesc din Iași.

 

Cinefilii sunt invitaţi joi, 7 mai 2015, în parcul Palas, de la ora 20.00, să vizioneze pelicula „Undeva la Palilula”, în regia lui Silviu Purcărete, şi să îi întâlnească pe George Mihăiţă, Puşa Darie şi Irina Margareta Nistor. Dacă vremea va fi nefavorabilă, filmul va putea fi urmărit la Casa de Cultură a Studenţilor.

 

Vineri, 8 mai, de la ora 20.00, ieşenii vor avea ocazia să urmărească cel mai nou film semnat de Tudor Giurgiu: „De ce eu?”.Regizorul va fi prezent la Palas împreună cu actorul principal, Emilian Oprea.

 

Seara de sâmbătă este dedicată unei comedii româneşti: „Alt Love Building”, în regia Iuliei Rugină, iar actorii Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă vor veni în parcul Palas pentru a le povesti ieşenilor întâmplările amuzante de la filmări. Pelicula este programată pentru ora 20.00.

 

Festivalul Serile Filmului Românesc TIMPUL se va încheia duminică, la Palas, cu unul dintre cele mai vizionate şi îndrăgite filme româneşti. Gala Declaraţie de dragoste 30 va începe la ora 20.00, în prezenţa protagoniştilor Adrian Păduraru şi Teodora Mareş, dar şi a lui Andrei Duban şi a Gianinei Corondan.

Festivalul este organizat de Asociația Studenților Jurnaliști și Asociația Revistei Timpul.