Expoziția World Press Photo 2015 s-a deschis oficial în Piața Universității

Expoziția mondială de fotojurnalism World Press Photo 2015 s-a deschis oficial joi, în Piața Universității din București, unde cei interesați pot vedea cele mai valoroase fotografii ale competiției.

„Astăzi a avut loc deschiderea oficială a expoziției. De mâine, aceasta va fi deschisă publicului. Expoziția World Press Photo este un concurs de fotojurnalism, se ține de peste 50 de ani. Expoziția cuprinde 160 de fotografii făcute de peste 40 de fotografi”, a declarat Simona Giura, reprezentant al Fundației Eidos, organizator al World Press Photo 2015 în România.

Potrivit acesteia, concursul a luat naștere la Amsterdam.

„În fiecare an sunt sute de mii de fotografii de la 90.000 de fotografi. Expoziția circulă cam în 132 de locații în lume. Suntem printre primele cinci orașe în care a călătorit expoziția. Câștigătorii s-au anunțat în martie. Expoziția este deschisă până pe 29 mai. De pe 16 până pe 24 mai vom avea zece zile de proiecții de film”, a precizat Simona Giura.

World Press Photo, cea mai puternică expoziție mondială de fotojurnalism, vizitată de peste 3,5 milioane de oameni în fiecare an, a ajuns la București prin Fundația Eidos.