Elicopter militar doborât în Pakistan: Talibanii susțin că au avut un plan care viza uciderea premierul Sharif

Talibanii pakistanezi au anunțat vineri că au avut un plan special de a-l ucide pe premierul pakistanez Nawaz Sharif, prin doborârea unui elicopter, la bordul căruia se aflau diplomați străini, inclusiv ambasadorul român la Islamabad, în nordul Pakistanului, relatează DPA.

‘Am făcut un plan special care îl viza pe premierul Nawaz Sharif în această vizită a sa’, a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor, Mohamed Khorassani, într-un e-mail transmis mass-media. ‘Racheta noastră a lovit un alt elicopter’, a declarat el.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut incidentul.

Ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad și-au pierdut viața vineri în prăbușirea elicopterului militar care circula într-un convoi din care mai făceau parte două elicoptere. Soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia, precum și cei doi piloți ai elicopterului de tip MI-17 au murit în incident. Printre răniți se numără ambasadorii României, Poloniei și Olandei la Islamabad.

Ministerul român de Externe a precizat, vineri, că diplomatul român aflat la bordul elicopterului prăbușit în Pakistan a fost rănit ușor și, deși a fost transportat la un spital din regiune, rănile sale nu au necesitat spitalizare, iar acum se află „în siguranță” în orașul Gilgit.