Iohannis: Exprim condoleanțe statelor ai căror reprezentanți au murit în accidentul aviatic din Pakistan

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanțe statelor ai căror reprezentanți au murit în accidentul aviatic din Pakistan.

„Vreau să mă refer la accidentul aviatic care a avut loc în Pakistan, unde un elicopter la bordul căruia s-au aflat diplomați a suferit un accident la aterizare. Din nefericire, au murit doi ambasadori, cel al Norvegiei și cel al Filipinelor, și soțiile ambasadorilor Malaeziei și cel indonezian. Exprim condoleanțele mele profunde către statele ai căror reprezentanți și-au pierdut viața în accidentul aviatic”, a spus Iohannis, într-o declarație susținută la Aeroportul „Henri Coandă”.

El a menționat că în elicopter se afla și ambasadorul României Islamabad, Ion Emilian, care din fericire are doar răni ușoare și se află în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că ambasadorul român la Islamabad se afla în elicopterul care s-a prăbușit vineri în Pakistan, dar este în afara oricărui pericol.

„Din primele informații transmise de MAE pakistanez Ambasadei României la Islamabad, în această dimineață, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau și cetățeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan. MAE a reușit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol”, a informat MAE print-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, o echipă din cadrul Ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informații suplimentare.