Mircea Toader (PNL): Am început doar o discuție despre revocarea președintelui Camerei Deputaților

Liberalii au început doar o discuție despre revocarea lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte a Camerei Deputaților, acest demers fiind posibil în urma unei solicitări în acest sens a grupului care l-a propus sau a majorității, a declarat vineri deputatul PNL Mircea Toader.

„A fost o discuție la nivelul grupului să facem o analiză despre condițiile în care poate fi revocat. Este un demers politic, nu este nimic altceva. Nu am început încă, a fost o discuție și o continuăm luna viitoare dacă vom merge în continuare cu demersurile pentru retragerea din funcție a președintelui Camerei. Dar știți foarte bine că nu poate fi făcut decât dacă grupul care l-a promovat solicită acest lucru. Sau, sigur, să folosească metoda din 2012, când majoritatea spune că nu mai ești bun”, a afirmat Toader într-o conferință de presă susținută la sediul PNL.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Ludovic Orban, afirma, pe 30 aprilie, că, în opinia sa, social-democrații sunt „oarecum pregătiți sufletește” pentru pierderea majorității parlamentare, însă doresc să îl „fixeze” pe Valeriu Zgonea la șefia Camerei.

„Principalul dezacord, în afară de chestiunea legată de imunitatea parlamentară, pe care l-am avut la Regulamentul Camerei Deputaților a fost încăpățânarea PSD în a se crampona de articolul care prevede modalitatea de schimbare a președintelui Camerei Deputaților, ceea ce mie mi-a arătat că ei sunt oarecum pregătiți sufletește pentru situația schimbării majorității parlamentare și încearcă să și-l fixeze pe Zgonea și în condițiile în care va exista o majoritate parlamentară care va dori schimbarea lui Zgonea”, a afirmat Orban.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a susținut că, dacă actuala opoziție va reuși să construiască, în Parlament, o nouă majoritate, este „logic” să preia și conducerea celor două Camere ale Parlamentului.