Zgonea: Ziua Egalității de Șanse înseamnă emancipare civică și demnitate umană

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că Ziua Egalității de Șanse înseamnă, pe lângă emancipare civică, un semnal pentru comunitățile conservatoare să recunoască dreptul de acces egal la resursele de orice tip indiferent de gen.

„Ziua Egalității de Șanse înseamnă, pe lângă emancipare civică, demnitate umană și interes pentru valorile perene ale unei societăți, un semnal pentru comunitățile conservatoare să recunoască dreptul de a avea acces egal la resursele de orice tip, indiferent de gen. Contribuțiile la dezvoltarea unei societăți demonstrează din plin acest lucru — invenții care au generat progres, obiecte de artă ieșite din mâini binecuvântate de talent, demnități publice care au dat șansa prosperității — toate acestea aparținând în egală măsură atât femeilor, cât și bărbaților”, a scris Zgonea, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că discriminarea pe bază de gen este o trăsătură anacronică. „Împreună putem demonta ideile preconcepute, ne putem asigura că în mediul nostru profesional primează performanța unei persoane, nu genul și mizez pe tânăra generație că va contribui la promovarea acestor valori și idealuri”, a transmis președintele Camerei Deputaților.