Angela Filote, despre anunțul lui Cameron: E un test de stres, UE a mai trecut astfel de teste

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, a comentat, vineri, anunțul premierului britanic David Cameron despre referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, afirmând că este vorba de un test de stres.

„Nu știu dacă este amenințată coeziunea Uniunii Europene, dar este clar că este un test, i-aș spune eu un test de stres, și vom vedea cum va face față Uniunea Europeană și la acest test. De altfel, pe parcursul istoriei ei, Uniunea a tot avut teste de stres și până acum a reușit să treacă cu bine de toate”, a declarat Filote.

Angela Filote a fost prezentă, vineri, la standul României de la stația de metrou Piața Victoriei, ca parte a unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Europei, în care stațiile au fost redenumite cu numele unor state ale Uniunii Europene.

Mai multe evenimente, reunite sub denumirea „Metro Europe”, au fost organizate vineri în 15 stații ale metroului bucureștean pentru a marca Ziua Europei.

„Noi am vrut să le facem oamenilor o surpriză plăcută, să ia metroul ca în oricare altă zi și să descopere câte un stat membru, câte o țară din Uniunea Europeană. Acum mă aflu chiar în țara mea. România a participat la această tragere de sorți a stațiilor de metrou pentru că este unul dintre cele 28 de state membre și îmi place foarte mult ce văd aici, pentru că este o bucățică (…) din tradiția românească. E vorba de scoarța românească, de ceramica de Horezu, o pâine ca la țară, tot felul de lucruri frumoase care ne amintesc de rădăcinile noastre”, a spus Filote.

Premierul conservator britanic David Cameron a declarat vineri că își va respecta promisiunea de a organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, după victoria sa la alegerile parlamentare de joi, transmite Reuters.