ROBOŢI, DRONE ŞI MAŞINI DE CURSE – PRINTRE INOVAŢIILE PREZENTATE LA EUROINVENT, ÎN PALAS MALL

EUROINVENT PALAS MALLCea de-a VII-a ediţie a EUROINVENT, cea mai mare expoziție de invenții, proiecte și cercetări din sud-estul Europei, va putea fi vizitată începând de joi, 14 mai 2015, în Atriumul Palas Mall. Timp de trei zile, Iaşul va fi centrul inventicii mondiale, toţi cei pasionaţi de tehnologii de ultimă generaţie şi de inovaţiile din domenii variate putând admira exponate de pe întreg mapamondul.

EUROINVENT este organizat de Forumul Inventatorilor Români, Centrul de Informare Europe Direct Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi şi se va desfăşura în perioada 14 – 16 mai, laparterul şi etajul 1 al Atriumului Palas Mall. Expoziţia reuneşte creaţii din Marea Britanie, Croaţia, Egipt, India, Polonia, Coreea, Bulgaria, Macedonia, Taiwan şi alte ţări. Reprezentate de inventatori vor fi şi România şi Republica Moldova, care vor expune un număr mare de inovaţii. Spre exemplu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” va prezenta mașini de curse, noul concept de ARO, roboţi, drone, instalaţii mecanizate şi altele. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, la ora 16.00.

La EUROINVENT vor participa inventatori de toate vârstele, care îşi vor face cunoscute creaţiile din domenii variate, de la cele din sănătate şi materiale de construcţii, până la jocuri şi sisteme de protecţie a mediului. Printre inventatori se numără şi Tenith Adithyaa, un copil geniu al Indiei, care la cei 16 ani ai săi are deja peste 17 invenţii. Noutatea acestei ediţii a EUROINVENTconstă în organizarea Conferinţei Internaţionale de Cercetări Inovative, joi, de la ora 12.00, la Congress Hall, în sala Vivaldi.

EUROINVENT este singurul eveniment din România organizat cu sprijinul International Federation of Inventors` Associations, aşa cum este și Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva.