Ministrul Apărării, Mircea Dușa, s-a întâlnit cu omologul său din Republica Moldova, Viorel Cibotaru

Ministrul DușaMinistrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit, marți, la sediul ministerului, cu omologul său din Republica Moldova, Viorel Cibotaru, care efectuează, pe 19 și 20 mai, o vizită oficială la București, informează un comunicat de presă al MApN, remis AGERPRES.

„Întâlnirea de astăzi constituie o etapă superioară în consolidarea dialogului politico-militar între statele noastre și un bun prilej pentru împărtășirea opiniilor referitoare la stadiul și perspectivele cooperării militare bilaterale și în format multilateral”, a spus Dușa, cu această ocazie.

Referitor la activitățile de instruire desfășurate în comun de cele două armate, ministrul Mircea Dușa a salutat prezența subunităților de infanterie, artilerie terestră și apărare CBRN din armata Republicii Moldova la exercițiile de instruire care au vizat operații convenționale și și-a exprimat speranța că acest tip de colaborare va continua.

„Consider că experiența acumulată de Armata României în exercițiile multinaționale și misiunile în care a fost angajată poate fi valorificată și în plan bilateral, astfel încât, în misiunile de menținere a păcii, să utilizăm aceleași proceduri”, a spus ministrul apărării naționale.

Ministrul Dușa a subliniat disponibilitatea acordării asistenței tehnico-materiale în contextul consolidării capacității de apărare a Republicii Moldova, prin prisma Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare, precum și posibilitatea consilierii privind metodologia de elaborare a actelor normative specifice domeniului logistic.

Cei doi oficiali au mai discutat despre participarea Republicii Moldova în cadrul inițiativelor regionale și accederea ca membru cu drepturi depline la procesul SEDM, dar și despre identificarea unor soluții pentru a facilita cooptarea Moldovei în operațiile și misiunile desfășurate sub egida UE.

Pe agenda ministrului Viorel Cibotaru mai figurează vizite la Ministerul Afacerilor Externe, Camera Deputaților, Universitatea Națională de Apărare ‘Carol I’ și Academia Tehnică Militară, mai relevă comunicatul MApN.