Comunicat de presă

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, Societatea Româimagesnă de Oftalmologie, Fundația Oftalmologică “Diapreg” şi Societatea de Medici și Societatea Română de Glaucom, Clinica I Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” Iaşi, UniverNaturaliști organizează în perioada 20 – 23 mai la Iaşi, la Centrul de Conferinţe „Providenţa”, două evenimente medicale importante pentru oftalmologia românească:
A 51-a ediţie a Reuniunii Anuale a Oftalmologilor (RAO)
şi
A 7-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Glaucom
Cele două evenimente se bucură de o largă participare a specialiştilor oftalmologi din ţară, peste 600 de medici primari, specialişti şi rezidenţi din această specialitate fiind aşteptaţi să participe la lucrările conferinţelor.
În cadrul Reuniunii Anuale a Oftalmologilor (RAO) va fi abordată o tematică ştiinţifică variată, care va acoperi arii largi din patologia oculară, în vreme ce Conferinţa de Glaucom se va concentra cu precădere asupra patologiei glaucomului, o maladie cu efecte grave asupra calităţii vieţii pacientului şi implicaţii sociale pe măsură.
Programul conferinţelor include şi un modul dedicat asistenţilor medicali – o formă de recunoaştere a rolului foarte important pe care aceştia îl joacă în îngrijirea şi vindecarea pacientului oftalmologic.
Pe toata durata conferinţelor, în spaţiul generos oferit de Centrul „Providenţa” va fi deschisă o Expoziţie Medicală în care companiile producătoare de medicamente şi aparatură de specialitate vor pune la dispoziţia participanţilor produse farmaceutice şi tehnologie de ultimă oră din domeniul oftalmologiei.
Mai multe informaţii sunt disponibile pe website-ul evenimentelor, accesibil la adresa www.oftalmologie2015.ro