Opera Naționala Romana Iasi va invita la spectacolul “Sunetul Muzicii” de Richard Rodgers!

Opera Naționala Romana IasiOpera Națională Română Iași anunță luni, 1 iunie 2015, musicalul Sunetul muzicii de Richard Rodgers, de la ora 18.30.
Un reper clasic al genului, musical-ul Sunetul Muzicii aduce la rampă nu doar o lume plină de energie și ritm, ci și o adevărată lecție de viață pentru toate vârstele – o lecție despre credință, inocență și loialitate. Dar până chiar și acest univers paradisiac devine victimă a corupției, a situațiilor politice și a setei de putere.Însă forța reală stă în valoarea caracterelor integre și nu în ultimul rând în magia muzicii. Mă bucură nespus de mult să lucrez cu o echipă atât de dedicată și alături de care am bucuria de a descoperi încă o dată altfel, deznodământul unei povești atât de cunoscute.(Mihaela Bogdan – regizor)
Musicalul Sunetul muzicii se joacă la Opera Națională Română Iași în limba română, traducerea cântecelor fiind adaptată de Adrian Ionescu (solist ONRI). Producția Broadway din 1959, cu Mary Martin si Theodore Bikel în rolurile principale, s-a bucurat de un succes neașteptat.
Musicalul Sunetul Muzicii s-a jucat de atunci peste tot în lume, iar în 1965 a fost transpus și pe peliculă, de regizorul Robert Wise. Filmul, în care au jucat Julie Andrews și Christopher Plummer, a câștigat cinci premii Oscar precum și două Globuri de Aur.