Deputatul Andrei Dolineaschi demisionează de la conducerea PSD Botoșani

Andrei DolineaschiPreședintele organizației județene Botoșani a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Andrei Dolineaschi, și-a anunțat, vineri, demisia de la conducerea PSD Botoșani, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Dolineaschi susține că demisia este un gest de solidaritate fostul președinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, care a renunțat la toate funcțiile politice în urma condamnării la un an cu suspendare în așa-numitul ‘Dosar al referendumului’.

‘Renunț la conducerea PSD Botoșani pentru că această organizație a avut printre cele mai bune rezultate în toate campaniile electorale conduse de fostul președinte executiv al partidului, domnul Liviu Dragnea. Dacă a fost condamnat că a chemat oamenii la vot în timpul referendumului, cred că e normal să fiu solidar cu dânsul, pentru că și organizația pe care am condus-o a avut o contribuție importantă la acel rezultat’, a explicat Andrei Dolineaschi.

Dolineaschi, care este și secretar general al PSD, susține că își va continua activitatea în conducerea partidui.

‘Voi continua însă să îmi îndeplinesc atribuțiile care mi-au fost date în partid atunci când am fost desemnat secretar general. Voi rămâne în această funcție atât timp cât va dori conducerea partidului’, a precizat Dolineaschi.

Totodată, deputatul PSD a afirmat că va continua să susțină proiectele județului Botoșani în calitate de parlamentar și că va fi deschis pentru colaborarea cu toți primarii din județ, la fel cum a făcut-o și până în prezent.

‘Cred că pot să îmi ajut județul la fel de bine, chiar dacă nu voi mai conduce organizația politică. Acest Guvern a fost alături de botoșăneni și cred că vom putea găsi întotdeauna un sprijin la domnul prim-ministru Victor Ponta și la ceilalți miniștri ai Cabinetului’, a adăugat liderul PSD.

Pe perioada mandatului lui Dolineaschi, organizația din Botoșani a PSD a fost printre cele mai performante din țară, obținând victorii pe plan județean atât la alegerile locale, cât și parlamentare din 2012, dar și la alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2014.