Iohannis: Apreciez contribuția Cultului Creștin Baptist la dezvoltarea societății în ansamblul ei

klaus-iohannis-rezultate-alegeri-2014-465x390Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj cu prilejul celui de-al 36-lea Congres al Cultului Creștin Baptist în care apreciază contribuția adusă la dezvoltarea societății.

„Cred într-o societate pluralistă, care pune în valoare diversitatea identităților sale culturale, etnice și religioase. România împărtășește principiile care fac posibil dialogul într-o Europă unită: libertatea conștiinței religioase, toleranța, multiculturalismul. Evenimentele din ultima perioadă, violențele de natură etnică sau religioasă care tulbură societatea globală în care trăim, ne arată cât de importante sunt și vor continua să fie toate aceste valori”, afirmă șeful statului în mesajul transmis.

Potrivit lui Iohannis, Cultul Creștin Baptist are o prezență activă în țara noastră.

„Apreciez contribuția dumneavoastră, ca și a tuturor Cultelor și Bisericilor recunoscute în România, la dezvoltarea societății în ansamblul ei”, arată el.

Iohannis și-a exprimat speranța ca ecourile lucrărilor acestui congres care are loc la Oradea să aibă reverberații rodnice pentru întreaga comunitate a Cultului Creștin Baptist.