Lucrări semnate de Aman, Basarab, Crețulescu și Mattis Teutsch, adjudecate la licitație

artmarkSesiunea de licitații organizată de Artmark, în perioada 26-28 mai, a avut o serie de rezultate impresionante, anunță organizatorii.

Toate lucrările licitației „2 Maeștri ai Valorilor Românești: Ludovic Basarab și Honoriu Crețulescu” au fost adjudecate, aceasta fiind prima sesiune cu o adjudecare de 100%. Mai mult decât atât, totalul adjudecărilor a dublat totalul estimat al licitației — aproape 35.000 de euro — operele celor doi maeștri creând o adevărată competiție între licitatorii virtuali și fizici, se arată într-un comunicat al Artmark.

Un rezultat impresionant a fost și adjudecarea completă a colecției de gravuri Theodor Aman, la aproape 30.000 de euro. Totalul celor două seri de licitații depășește suma de 400.000 de euro, precizează sursa citată.

Cu o rată de adjudecare de peste 87% și cu un total de aproape 104.000 euro, licitația celor trei avangardiști de marți seară a adus de asemenea rezultate bune în piața românească de artă. Operele lui Hans Mattis Teutsch au fost achiziționate în totalitate, cele mai bune valori fiind obținute de „Florile sufletești” (18.000 euro) și „Nuduri în interior” (15.000 euro). Și opera „Câmp cu instrumente muzicale” de Alexandru Țipoia a fost adjudecată pentru 7.000 euro.

Licitația „Alexandru Ciucurencu și Discipolii” a obținut un total de aproape 75.000 de euro, din care operele semnate de Ciucurencu au totalizat aproape 50.000 de euro.

Licitația de Bijuterie și Artă Decorativă de Epocă și cea de Sculptură și Mobilier de Grădină au avut o rată de adjudecare de aproximativ 75%.

Următorul eveniment Artmark va fi expoziția Licitației de Vară, care îi are în centru pe Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Samuel Mutzner, Iosif Iser, Gheorghe Petrașcu, Ion Țuculescu. Expoziția va putea fi vizitată începând de miercuri, iar licitația va avea loc pe 17 iunie, ora 19,30, la Athenee Palace Hilton Bucuresti.