Anunț de participare

anunt de participare cjÎn baza Programului pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2015 din bugetul Județului Iași – Consiliul Județean Iași pentru activități nonprofit de intere județean, (exclusiv pentru proiecte culturale şi proiecte sociale), conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare

(Program publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a VI – a, nr. 98/25.05.2015)

Județul Iași – Consiliul Județean Iași lansează Programul anual de finanțare a proiectelor culturale și proiectelor sociale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare.

Selecția proiectelor culturale și proiectelor sociale, care vor primi finanțare nerambursabilă din bugetul general al Județului Iași – Consiliul Județean Iași pe anul 2015, adoptat prin Hotărârea Consiliului Județean Iași nr.36 din 14.02.2015, se va face într-o sesiune unică pentru anul în curs, de către Comisia de evaluare şi selecţionare, special constituită, în conformitate cu prevederile legale  mai sus menționate, prin Hotărârea Consiliului Județean Iași nr. 227/15.07.2014.

Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2015 din bugetul Județului Iași – Consiliul Județean Iași pentru activități nonprofit de interes judeţean, (exclusiv pentru proiecte culturale şi proiecte sociale), conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, stabilește ca termenul limită de depunere a proiectelor de către solicitanți să fie 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, partea a VI-a, a anunțului de participare.

Suma alocată în anul 2015 din bugetul Județului Iași – Consiliul Județean Iași, pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale și proiectelor sociale este în valoare de 500.000 lei, repartizată defalcat, după cum urmează: în valoare de 200.000 lei, alocată proiectelor culturale, respectiv în valoare de 300.000 lei, alocată proiectelor sociale.

Cuantumul contribuției de la bugetul Județului Iași – Consiliul Județean Iași nu poate depăși 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului și, de asemenea, suma alocată din bugetul Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi aceluiași solicitant în baza mai multor proiecte propuse și selecționate nu poate depăși o treime (1/3) din fondul total alocat în anul 2015 pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor.

Pentru proiectele culturale privind editarea cărților, revistelor altor tipuri de publicații (suplimente literare sau științifice, periodice, cataloage etc.) având caracter literar – artistic sau tehnico – ştiinţific, editate pe orice tip de suport, valoarea maximă de finanțare a unui proiect nu va depăși suma de 15.000 lei, iar pentru alte proiecte culturale valoarea maximă de finanțare a unui proiect nu va depăși suma de 25.000 lei.

Pentru proiectele sociale valoarea maximă de finanțare a unui proiect nu va depăși suma de 25.000 lei.

Termenul limită de depunere a proiectelor de către solicitanți este 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, partea a VI-a, a anunțului de participare. Anunțul de participare a fost publicat în Monitorul Oficial nr.102 din 29 mai 2015.