Acordul politic al viitoarei coaliţii este gata în proporţie de 99%

37152Reprezentanţii grupurilor de lucru susţin că acordul politic privind formarea majorităţii parlamentare este gata în proporţie de 99%. După şedinţa de joi, 16 iulie, aceştia au declarat că mai trebuie definitivate anumite formulări şi textul poate fi semnat de către  liderii partidelor care urmează să ia o decizie în acest sens, transmite IPN.

„Grupurile de experţi au definitivat acordul de constituire a alianţei. Practic, la nivel de 99% este gata. Au mai rămas câteva momente de precizare, pur redacţionale şi sperăm ca deja liderii să ajungă la un acord politic în ceea ce ţine de responsabilităţile pe fiecare domeniu. În principiu, textul acordului poate fi semnat în orice moment, când avem decizia finală”, a declarat deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sârbu.
Deputatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a menţionat că liderii politici urmează să decidă asupra anumitor elemente care nu au putut fi definitivate în cadrul grupurilor. Potrivit lui Munteanu, este vorba despre nişte formulări care urmează a fi reformulate sau excluse. Deputatul a mai spus că grupurile de lucru au definitivat acordul politic al viitoarei majorităţi parlamentare şi urmează ca acesta să fie pus pe masa negociatorilor, ca, în momentul în care toate chestiunile de natură politică vor fi clarificate, să fie semnat.
Potrivit reprezentaţilor grupurilor de lucru, vineri urmează să aibă loc o nouă întrunire atât a grupurilor de experţi care urmează să purceadă la lucrul asupra programului de guvernare, cât şi a liderilor, care urmează să decidă asupra acordului politic de formare a coaliţiei.