Autoritățile americane anchetează rolul marilor bănci în scandalul de corupție de la FIFA

romania-a-coborat-pana-pe-locul-42-in-ierarhia-fifa-74054_0Autoritățile americane au deschis anchete privind rolul unor mari bănci, precum Barclays, HSBC, Credit Suisse și Deutsche Bank, în scandalul de corupție izbucnit la Federația Internațională de Fotbal (FIFA), au anunțat, joi, surse apropiate de dosar, citate de AFP.

Serviciile procurorului federal din Brooklyn și regulatorul de servicii financiare din New York (DFS) vor să știe dacă marile bănci nu au înregistrat în procedurile lor de control operațiuni financiare între conturi suspecte legate de această afacere. De asemenea, anchetatorii vor să știe dacă s-au respectat legile americane anti-spălare de bani în cadrul tranzacțiilor efectuate de unele dintre aceste bănci în contul responsabililor instanței mondiale a fotbalului.

Serviciile procurorului din Brooklyn au adresat cereri de informații către HSBC Holdings și Standard Chartered, conform unor surse care au confirmat informațiile din Wall Street Journal.

În cadrul legislației americane privind spălarea de bani, băncile sunt obligate să-și întărească supravegherea și să avertizeze autoritățile regulat privind orice transfer de bani lichizi efectuat de cetățeni non-americani, dar în special de persoanele considerate „sensibile”.