BUCHAREST, ROMANIA - OCTOBER 4: Laurentiu Reghecampf, coach of FC Steaua Bucuresti looks on during the UEFA Europa League group stage match between FC Steaua Bucuresti and FC Kobenhavn held on October 4, 2012 at the National Arena in Bucharest, Romania. (Photo by Andrei Pungovschi/EuroFootball/Getty Images)

Laurențiu Reghecampf, noul antrenor al lui Litex Loveci

BUCHAREST, ROMANIA - OCTOBER 4:  Laurentiu Reghecampf, coach of FC Steaua Bucuresti looks on during the UEFA Europa League group stage match between FC Steaua Bucuresti and FC Kobenhavn held on October 4, 2012 at the National Arena in Bucharest, Romania. (Photo by Andrei Pungovschi/EuroFootball/Getty Images)

BUCHAREST, ROMANIA – OCTOBER 4: Laurentiu Reghecampf, coach of FC Steaua Bucuresti looks on during the UEFA Europa League group stage match between FC Steaua Bucuresti and FC Kobenhavn held on October 4, 2012 at the National Arena in Bucharest, Romania. (Photo by Andrei Pungovschi/EuroFootball/Getty Images)

Clubul Litex Loveci a anunțat pe site-ul oficial că antrenorul sârb Ljupko Petrovici nu va mai pregăti echipa bulgară. Petrovici, 68 de ani, a fost numit antrenor la Litex chiar în această vară. Problemele de familie pe care le are tehnicianului sârb l-au determinat pe acesta să renunțe la poziție și să se întoarcă în țara natală. Litex a anunțat că antrenorul a rămas pe banca tehnică până când clubul a găsit un înlocuitor. Cel mai probabil, joi, Laurențiu Reghecampf va semna contractul cu Litex Loveci. ”Reghe a fost jucător acolo, a păstrat relațiile cu patronul echipei. E prieten cu el. Litex are o stabilitate financiară datorată acestui patron, care e ca și Gigi Becali. El a creat această echipă artificial, a câștigat campionate. El este și un admirator al lui ȚSKA. La un moment dat s-a pus problema să o preia pe ȚSKA. Am înțeles că acum a făcut un proiect, cu jucători foarte tineri. Probabil că acum revine la obiectivele de acum zece ani și investește mai mult. Lui Reghecampf îi e dor de fotbal, s-a plictisit de investiții în copii. Și-a dorit să revină la Steaua, nu a reușit, dar vrea să revină la fotbal și să demonstreze că ce a făcut la Steaua nu a fost întâmplător”, a declarat Mihai Stoichiță, care a antrenat-o pe Litex Loveci în sezonul 2000/2001, la Dolce Sport. Reghecampf a fost în tribune, luni seară, la meciul lui Litex Lovech cu Montana (2-1), iar miercuri au avut loc discuțiile finale cu șefii clubului, pentru preluarea băncii tehnice. Litex, cu patru titluri în istorie, a terminat anul trecut pe 4 și speră acum să se bată la titlu cu echipa care a dominat autoritar fotbalul bulgar în ultimii ani, Ludogoreț. Acum, după trei runde, Litex conduce, cu 7 puncte.