Inspectorii sanitari – veterinari care activează în cadrul ‘Comandamentului Sezon Estival 2015’ au verificat 246 de operatori din industria alimentară, în perioada 3 – 9 august, iar pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor descoperite au aplicat 19 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.200 de lei, informează, marți, instituția. Conform Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au fost controlate 126 de restaurante, 12 unități de tip fast-food, 9 braserii, 12 unități de tip bufet, 5 pizzerii, 16 baruri, 4 beach baruri, o pensiune, 37 magazine alimentare, două rulote fast food, 6 laboratoare cofetărie/patiserie, 10 cofetării/patiserii, un depozit alimentar, trei cantine, o autofrigorifică, un târg de vară, unități localizate în cele șapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. Potrivit ANSVSA, în urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neigienizate sanitar veterinar. Reprezentanții ANSVSA precizează că au fost confiscate și retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne și produse din carne — 3.548 kg, lapte și produse lactate — 1.135 kg, pește și produse din pește — 1.445 kg, ouă — 48 kg. Valoarea acestora este de 59.309 lei.